Επικοινωνία

Τ: 210-5738369
Κ: 6977-007478
Ε: s.astrinakis@gmail.com

Ώρες Ιατρείου

Δευ - Παρ: 16:00 - 21:00

Διεύθυνση

Παναγή Τσαλδάρη 12 & Σαλαμίνος 2 Περιστέρι, 12132
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

HOLTER LOOP RECORDER

Τοποθέτηση Holter Loop Recorder (πολυ-ήμερο).

Υπάρχουν ασθενείς στους οποίους κάποιο καρδιολογικό σύμπτωμα συμβαίνει μία φορά την εβδομάδα ή σπανιότερα. Στην περίπτωση αυτή το Holter ρυθμού δε βοηθάει στη διερεύνηση του επεισοδίου, διότι η διάρκεια της εξέτασης είναι 24-48 ώρες. Για τη διάγνωση αυτών των ασθενών γίνεται χρήση ειδικών συσκευών που λέγονται loop recorders.

Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που ο ασθενής είτε φέρει πάνω του με ειδική ζώνη, είτε έχει πλησίον του και μόλις αισθανθεί το σύμπτωμα που τον απασχολεί, την τοποθετεί στο στήθος του για να κάνει την καταγραφή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Διακρίνουμε δύο περιπτώσεις χρήσης της συσκευής.

Σε ασθενείς με επεισόδια ζάλης-προλιποθυμικά επεισόδια. Στην περίπτωση αυτή ο ασθενής τοποθετεί τη συσκευή πάνω στο στήθος του και πατάει το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στη συσκευή. Για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα η συσκευή καταγράφει το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Στη συνέχεια ο ιατρός βλέπει στον υπολογιστή του την καταγραφή και αξιολογεί τα ευρήματα.

Σε ασθενείς με λιποθυμικά επεισόδια η συσκευή τοποθετείται με τρία ηλεκτρόδια τα οποία εφαρμόζονται με ειδικά αυτοκόλλητα στο θώρακα του ασθενή. Επιπλέον εφοδιάζεται με επιπλέον αυτοκόλλητα έτσι ώστε να μπορεί να τα αλλάζει όταν χρειαστεί να κάνει μπάνιο, ή αν λόγω του ιδρώτα τα πρώτα ξεκολλήσουν. Όταν συμβεί το λιποθυμικό επεισόδιο ο ασθενής χάνει τις αισθήσεις του και ακολούθως συνέρχεται. Όταν επανέλθει πατάει το κουμπί της συσκευής και η τελευταία κρατάει στην μνήμη της τα 30 δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν και τα 30 που ακολουθούν. Οι παραπάνω χρόνοι μπορούν να τροποποιηθούν από τον ιατρό ανάλογα με το περιστατικό.